Μια smart-tv και συνήθως πλέον αρκετά πιο “smart” από τον χρήστη, κάνει τα πράγματα ακόμη και επικίνδυνα.

tv-headerΘα πρέπει να είναι τουλάχιστον αφελής κάποιος για να επιτρέπει να έχει στο δωμάτιό του, ή στο σαλόνι του, έναν υπολογιστή (τηλεόραση) που είναι μονίμως ανοιχτός, (καθώς σπάνια σβήνουμε την tv από τον κεντρικό διακόπτη) με κάμερα και μικρόφωνο τα οποία δεν μπορεί επ ουδενί να ελέγξει πότε μπορούν να λειτουργούν και κάτω από ποια προγράμματα, κρυφά, ή και φανερά ακόμα, με αναμμένη, ή σβηστή την οθόνη, σε ένα λειτουργικό σύστημα (παρακλάδι του linux) για το οποίο οι περισσότεροι, εκτός από το να κατεβάζουν μικρές εφαρμογές (apps) και να τις δοκιμάζουν, έχουν βαθειά μαύρα μεσάνυχτα.

Επίσης και με αφορμή το επισυναπτόμενο βίντεο, πρέπει να σημειωθεί πως δεν είναι αρκετά ηλίθια η κάθε samsung, ούτε φυσικά και αρκετά πανούργα, ώστε να μπορεί σήμερα να ενσωματώσει κάτι στο hardware ως σύστημα παρακολούθησης, δηλαδή στην ίδια τη συσκευή, εξασφαλίζοντας το ότι αυτό δεν θα ανακαλυφθεί μελλοντικά… δεν smartphoneχρειάζεται να το ρισκάρει όπως  περίπου έγινε με γνωστές εταιρίες smartphones στα τέλη του 2011. Κάποια στιγμή ο χρήστης -αδαής κατά 99%- θα πέσει στη “λούμπα” και αν επιπλέον στοχοποιηθεί, τότε είναι απίθανο να μην την πατήσει… θα έχει έναν εξαιρετικό κοριό με μάτια και αυτιά μέσα στο σπίτι του… ή και περισσότερους από έναν!
Εννοείται βέβαια πως κάθε στιγμή ο πάροχος του λειτουργικού συστήματος  και οι γύρω “συνεργάτες” του πως γνωρίζουν το τι πληκτρολογείτε στην tv, τι βλέπετε, πότε και για πόσο το βλέπετε, πότε προτιμάτε να αλλάζετε κανάλι, και όλα αυτά βέβαια με τη συγκατάθεσή που εσείς δώσατε, αφού με την εγκατάσταση ακόμη και των απλούστερων εφαρμογών, πολλές φορές επιβεβαιώνετε ότι τους παρέχετε αυτό το δικαίωμα. Φυσικά, αρκετά από όλα αυτά τα γνωρίζει και η κάθε πάροχος προγραμμάτων ψηφιακής τηλεόρασης… Αυτό για όσους δεν έχουν smart tv και νομίζουν ότι έτσι τη γλυτώνουν με έναν mpeg4 αποκωδικοποιητή!

Σκεφτείτε μόνο ότι λίγο καιρό μετά από την τελευταία φορά (πάνε χρόνια προφανώς) που πέρασαν από το σπίτι σας και σας χτύπησαν το κουδούνι για να σας κάνουν “γκάλοπ” για το τι σταθμούς προτιμάτε κλπ, άρχισαν να ξέρουν το τι βλέπετε και προφανώς δεν χρειάζεται να τους πείτε πλέον τίποτα, τουλάχιστον για τις τηλεοπτικές προτιμήσεις σας και τη ζωή σας στο “κουτί”.

The-problem-with-theΗ προσθήκη όμως και του smart-TV, δυστυχώς συνήθως αρκετά πιο smart από τον μέσο χρήστη, κάνει τα πράγματα να αρχίζουν να γίνονται επικίνδυνα. Στο να ξέρουν οι καναλάρχες, οι διαφημιστές και οι γύρω τους (χορηγοί εκπομπών, ταινιών, δημοσκοπικές, πολιτικά κόμματα κλπ) το τι βλέπουμε, λες, “πάει στο διάολο, δεν βαριέσαι”, το να σε κατασκοπεύουν όμως να κρυφοκοιτάνε και να κρυφακούν μέσα στο δωμάτιό σου εντελώς άγνωστοι, αυτό παραπάει!!!
Προσέξτε και μην πανικοβάλλεστε, δεν λέω ότι αυτό σας συμβαίνει αυτή τη στιγμή, ή ότι η πάροχος εταιρεία του λειτουργικού συστήματος θέλει το κακό μας, αλίμονο, ό,τι μπορεί κάνει η κακομοίρα για να μας προστατεύσει κρατώντας τα προσωπικά μας δεδομένα αυστηρά για  τον εαυτό της (προς το παρόν), αυτό που λέω είναι ότι πολλοί μπορούν να “χακάρουν” τις smart-tv όπως ακριβώς ένα laptop και να το κάνουν να συμβεί.

Γενικά ισχύει το ακόλουθο, το οποίο βασικά έχει ειπωθεί  για άλλους λόγους, ίσως ακόμη πιο σημαντικούς: “Πετάξτε την τηλεόραση από το παράθυρο”

1984

1984


εκλεκτικισμός

βίντεο: TheAlexJonesChannel


Advertisements
This entry was posted in Επιστήμη & Τεχνολογία and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s