Τὸ παραμυθάκι περὶ προσφύγων…

lathroΚαι μια καίρια ερώτηση.
Αφού το μοναδικό κίνητρο των επιβαινόντων ήταν υποτίθεται
”η αποφυγή των πολέμων σε Αφγανιστάν και Συρία”, γιατί δεν έμειναν, ασφαλείς πλέον, στην ομόθρησκη Τουρκία, και μπήκαν σε τεράστια έξοδα χιλιάδων ευρώ για να μεταφερθούν στην χειμαζομένη Ελλάδα; “
(Mike Bison)

Τὸ παραμυθάκι περὶ προσφύγων πολέμου μᾶς τὸ πουλᾶνε χρόνια τώρα καὶ σὲ διάφορες εὐρωπαϊκὲς χῶρες. Πρόσφυγες ὅμως ἢ ἀπλῶς οἰκονομικοὶ λαθρομετανάστες;
Σύμφωνα μὲ πρόσφατο δημοσίευμα τῆς WSJ, ἡ συντριπτικὴ πλειοψηφία εἶναι οἰκονομικοὶ λαθρομετανάστες. Ὄχι πρόσφυγες. Ὄχι δικαιούχοι πολιτικοῦ ἀσύλου.

WSJ: “Η Ελλάδα βουλιάζει απο λαθρομετανάστες”

Ένα δημοσίευμα της Wall Street Journal έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η Ελλάδα έχει «πλημμυρίσει» από λαθρομετανάστες και το πρόβλημα αυξάνεται ολοένα και περισσότερο λόγω της οικονομικής κρίσης. Το ρεπορτάζ δημοσιεύεται ενώ οι ηγέτες των χωρών της Ευρώπης συζητούν στη Σύνοδο Κορυφής το θέμα της λαθρομετανάστευσης, αλλά η ελληνική κυβέρνηση ποτέ δεν κατάφερε να το βάλει σε βάση αντιμετώπιση του.

Σε δημοσίευμα της, η WSJ τονίζει πως εκτός από την τραγική κατάσταση της οικονομίας της Ελλάδας η οποία απειλεί την βιωσιμότητα του ευρώ, «οι κυβερνητικοί ηγέτες από τις Βρυξέλλες μέχρι το Οσλο, αναλώνονται σε ένα άλλο ζήτημα, το οποίο απειλεί την ακεραιότητα της ελεύθερης πρόσβασης στην ήπειρο: Τα γεμάτα πόρους ελληνικά σύνορα».

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα τονίζει πως «η χώρα έχει γίνει πάτημα για ένα κύμα από εργάτες της Μέσης Ανατολής και της Νότιας Ασίας, οι οποίοι εγκαταλείπουν τις ντόπιες αγορές εργασίας λόγω της κυβερνητικής κρίσης» και επισημαίνει πως μόνο το 2011 με την αναταραχή στη Βόρεια Αφρική, περίπου 141.000 άνθρωποι πέρασαν παράνομα στην Ε.Ε., με το 35% να περνά μέσα από την Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Frontex.

Επιπρόσθετα, η WSJ σημειώνει πως η φύλαξη των συνόρων δεν είναι καινούργιο πρόβλημα για την Ελλάδα, ωστόσο έχει χειροτερέψει με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, αλλά και με την γραφειοκρατία η οποία έχει παρεμποδίσει μερικά από τα πιο καλά σχέδια της Κομισιόν για την χώρα, επισημαίνει. «Προσθέστε και τις άσχημες συνθήκες κράτησης στα κέντρα μεταναστών σύμφωνα με αξιωματούχους της ΕΕ και ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την αυξανόμενη εσωτερική ένταση με την έκρηξη των ξένων αφίξεων και η Ελλάδα έχει μια ακόμη κρίση ολυμπιακών διαστάσεων», γράφει η WSJ.

Τέλος, η Wall Street Journal αναφέρει πως το 60% των λαθρομεταναστών είναι Αφγανοί ή Πακιστανοί, ενώ αρκετοί Σύριοι έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο. «Αλλά η μεγάλη πλειοψηφία είναι νέοι άνδρες και οικογένειες που ψάχνουν δουλειά επειδή η αγορά εργασίας που ζούσαν έχει βυθιστεί από την τρομοκρατία.

Σχεδόν όλοι πληρώνουν διακινητές για να τους βάλουν σε πλαστικές βάρκες για να περάσουν ποταμούς. Οσοι επιζούν, -η αστυνομία λέει ότι μερικές δεκάδες έχουν πνιγεί- μπορεί να αντιμετωπίσουν τρομακτικές συνθήκες στην Ελλάδα, προσπαθώντας να συνεχίσουν το ταξίδι τους», κλείνει το δημοσίευμα.

πηγή

Ἀπὸ τὸν ἴδιο σχολιαστή:
” Κάποιος που εγκαταλείπει μια χώρα που δεν είναι σε εμπόλεμη κατάσταση (Τουρκία), δεν είναι πρόσφυγας, αλλά οικονομικός λαθρομετανάστης.
Εκτός και αν πιστοποιήσει την ταυτότητά του και ότι προέρχεται από χώρα σε εμπόλεμη κατάσταση και ζητήσει άσυλο.
Και μιλάμε για οικονομικούς ΛΑΘΡΟμετανάστες, και όχι μετανάστες όπως γράφεις.
Γιατί για να είναι κανείς σκέτος μετανάστης πρέπει να έχει εισέλθει νόμιμα στην χώρα. “

Πέρσεια Ἑκάτη

Advertisements
This entry was posted in Ατασθαλίες and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s