Φανταχτερές χάντρες και αστραφτερά καθρεφτάκια… Αστικοποίηση, χρηματιστήριο, ευρώ και όλα τα κακά της μοίρας μας.

Όταν οι λευκοί μπήκαν στην Αφρική, οι λευκοί είχαν τη βίβλο και οι μαύροι τη γη.
Οι λευκοί ζήτησαν από τους μαύρους να κλείσουν τα μάτια και να προσευχηθούν στη βίβλο.
Όταν άνοιξαν τα μάτια, οι λευκοί πλέον κατείχαν τη γη και οι μαύροι τη βίβλο.
Κάπως έτσι μας τα είχε πει ο Ντέσμον Τούτου ότι γινήκαν τα πράγματα

ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ -αντί για τη βίβλο-  ΣΕ ΕΜΑΣ (για να νιώσουμε κομμάτι του ευρωπαϊκού γκλάμουρ, εμείς οι κομπλεξικοί) ΜΕ ΤΗ ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ…
ΟΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΚΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ.

αποσύνθεσηΚαι εμείς βέβαια σταθήκαμε ως απαίδευτοι καρακομπλεξάρες Τουρκόγυφτοι και Τουρκαλβανοί και Τουρκόβλαχοι , ευκαιρία που κάποιοι φυσικά δεν άφησαν να πάει καθόλου χαμένη,  το ψώνιο μας δηλαδή να γίνουμε δήθεν “σικ” και “Ευρωπαίοι”… το “δήθεν” φυσικά το καταφέραμε, αλλά χάσαμε τον εαυτό μας.
Να αποβάλλουμε τον Θεοτοκόπουλο για έναν Μιχαήλ Άγγελο, ή έναν Μποτιτσέλι τέλος πάντων βρε παιδάκι μου, αυτό βέβαια για όσους ξέραν τουλάχιστον τον Δομίνικο, οι άλλοι απλά πάσχιζαν να αλλάξουν την “Μυρτώ” με ένα Σανέλ νούμερο 5… τόσο νούμερα είναι δυστυχώς!

Έτσι ακριβώς  εκμεταλλεύτηκαν επίσης και τους επαρχιώτες πιο παλιά, τότε με την αστικοποίηση δηλαδή, που τους βάζαν, ή τους δελέαζαν, να πουλούν τα υπέροχα και πραγματικά ζωτικής σημασίας κτήματά τους στα βουνά και τα λαγκάδια και τις ακροθαλασσιές για ένα κωλόσπιτο -τρύπα- στην Κυψέλη και το Παγκράτι, για ένα κωλοδιαμέρισμα χωρίς καμία αξία, για να του αρπάξουν τη Γη, να του βάλουν μικροαστική ποδίτσα και να τον κάνουν δουλάκι.

Ταυτόχρονα, για “δουλειά” τον έχριζαν “paper pusher”, εξοπλισμένο με τάβλι και μυγοσκοτώστρα σε γραφείο οργανισμών χωρίς σκοπό και χωρίς αποτέλεσμα… και μισθούς από κοινοτικά δάνεια δίχως βέβαια καμία παραγωγή, αργόμισθοι και άχρηστοι, απλά για να έχουν να λένε ότι εργάζονται σε “γραφείο” και είναι πλέον “καθώς πρέπει” οι καρακομπλεξάρες και να μην λένε πλέον ότι είναι αγρότες, αλιείς, κτηνοτρόφοι κλπ κλπ.

Το ίδιο έκαναν επίσης και το 1999 με το χρηματιστήριο…  Την ίδια αδυναμία εκμεταλλεύτηκαν… Έγινε ξαφνικά τότε ο καθένας persona αλά wall street, αραχτός στην καφετέρια με το κινητό να κουδουνίζει δίπλα στον φραπέ και “πούλα” και “αγόρασε”… Που πάτε ρε ξυπόλυτοι στα αγκάθια? Πότε θα βάλετε μυαλό επιτέλους??

Αυτή η ηλίθια νοοτροπία είναι αυτό που κάνει την Ελλάδα υποδεέστερη από σχεδόν κάθε άλλο τόπο. Αυτό είναι το μόνο που καλώς “χάνεται” από τη ζωή μας μακριά από την Ελλάδα, και ίσως είναι το πρώτο πράγμα που καταλαβαίνει κανείς όταν ζήσει για λίγο σε άλλη χώρα… Το ότι δηλαδή οι ΝεοΈλληνες είναι ΤΡΑΓΙΚΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ και “τραγικοί” διότι κατέστρεψαν την ίδια τους την Πατρίδα…
Επιβιώσαμε ως Έθνος για πάνω από 3500χρόνια (ίσως πολύ πολύ περισσότερα, διότι κάποιοι το κρύβουν επιμελώς) και τώρα, μια φούχτα ξυπόλητοι, ή πρώην ξυπόλητοι, γιουσουφάκια και απότοκοι του τουρκικού και βυζαντινού ραγιαδισμού, παρέα με τους “προθύμους” στον κάθε κατακτητή δοσίλογους, κατάφεραν αυτό που δεν κατάφεραν τρεις αυτοκρατορίες…

Συγχαρητήρια, κερδίσαμε το βραβείο της ανοιχτής παλάμης!!!

Άλεξ

φωτογραφία από εδώ

Advertisements
This entry was posted in Κοινωνία and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s