Πρωτογενές πλεόνασμα! Ζήτω! (και άλλες ιστορίες παραεπιστημονικής φαντασίας!)

protogenesΜέσα στο ελλαδικό σύστημα που συνεχίζει να αυτοδιαφημίζεται ως “δημοκρατικό”, η εγχώρια, καλά οργανωμένη πλύση εγκεφάλου υπερπροβάλλει το νέο κεφάλαιο εμπορίου ελπίδας.

Τί προσλαμβάνω;

Ενώ νιώθω ένοχος που μπήκα στο ευρώ καλώντας την Γκόλντμαν Σάκς να μου κάνει σουάπ, ενώ παραδέχομαι ότι κάθε χρόνο μαζί με τον εκάστοτε υπουργό οικονομικών αλλοίωνα τα στατιστικά στοιχεία, ενώ αναγνωρίζω πως είμαι -όπως οι περισσότεροι- τεμπέλης, επίορκος, κοπανατζής και απαιτούσα επί δεκαετίες από τον Θόδωρο να τα τρώμε μαζί, ενώ βλέπω ότι τα σοβαρά κανάλια, η καθαρμένη ΔΤ ανεμπόδιστα πλέον ξεσκεπάζουν σε καθημερινή βάση τα σκάνδαλα αυτού του κράτους (πριν τα μνημόνια οι οργανωμένοι πολίτες κρατούσαν φιμωμένους τους ρεπόρτερ), ενώ μπήκα στα μνημόνια βάσει (πλαστού;) ελλείμματος και τώρα πληροφορούμαι ότι για την διάλυση & εκχώρηση του έθνους-κράτους φταίει το (αληθινό!) χρέος μου, ναι, αυτό το οποίο μόνον εγώ ως Έλληνας έχω, αυτό που σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ψήφιζα να αυξάνεται, με βάση όσα έμαθα στο Χάρβαρντ και όσα μου ανέλυαν οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί, ενώ κι ενώ κι ενώ …… για τους επόμενους μήνες έχω αποφασίσει να αισιοδοξώ, να χαίρομαι, να ελπίζω και να μακαρίζω την κυβέρνηση, αφού έρχεται αυτό που το 2000 αγνοούσε ακόμα κι ο Στουρνάρας: το ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ! (primary budget surplus). Ζήτω!

Πόσο πρωτογενές έλλειμμα φαιάς ουσίας πρέπει να έχει κάποιος οικονομολόγος για να πιστεύει ότι είναι ποτέ δυνατόν να μειωθεί σοβαρά το δημόσιο χρέος (160% σήμερα;) όταν θα έχουμε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς; Και ενώ το πλεόνασμα δημιουργείται τελείως “ανώδυνα” και με “αναπτυξιακούς” όρους, το σπουδαιότερο είναι ότι ελπίζω, πως αν συνεχίσω έτσι, το 2020 το χρέος όσων Ελλήνων θα έχουν απομείνει στην όποια Ελλάδα θα είναι 110% (κατά Μέρκελ). Αυτά. Για την ΕΛΣΤΑΤ ακούσατε κάτι;

Advertisements
This entry was posted in Οικονομία and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s