Φυλακή και άμεση δήμευση περιουσιακών στοιχείων για φοροφυγάδες. Νέος νόμος σοκ!

ΦυλακήΣχέδιο, το οποίο θα είναι ίσως από τα πιο αυστηρά της Ευρώπης, για την πάταξη της φοροδιαφυγής επεξεργάζονται στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και μάλιστα έχουν και την έγκριση της τρόικας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Realnews, το νέο πακέτο μέτρων θα χρησιμοποιηθεί και ως διαπραγματευτικό χαρτί ώστε η κυβέρνηση να μπορέσει να αποσπάσει το “ναι” από την τρόικα για άλλες μειώσεις φόρων, όπως αυτή του ΦΠΑ στην εστίαση αλλά και για κάποιες ελάχιστες παροχές στις οικονομικά αδύναμες ομάδες.
Για το θέμα της φυλάκισης δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί ποιό θα είναι το ποσό που θα στέλνει τον οφειλέτη κατευθείαν στην φυλακή.
Η επικρατέστερη άποψη είναι το ποσό των 150.000 για ΦΠΑ και 200.000 ευρώ για τους υπόλοιπους φόρους.
Το σχέδιο αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα περιλαμβάνει: 
– Άμεση δήμευση περιουσιακών στοιχείων. Η κινητή και η ακίνητη περιουσία όσων συλλαμβάνονται για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, ψευδείς δηλώσεις πόθεν έσχες θα δημεύεται άμεσα. 
 
– Η περιουσία μπαίνει ενέχυρο. Όλα τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία των συλληφθέντων για φοροδιαφυγή μπαίνουν άμεσα ενέχυρο για να αποφευχθούν οι χρονοβόρες διαδικασίες και να μπορεί ταχύτατα να προχωρά σε παρακράτηση χρηματικών ποσών έναντι του οφειλόμενου φόρου ή του χρέους. 
 
– Συμβιβασμοί, τέλος. Με το που θα τεθεί σε ισχύ ο νόμος σταματούν αυτόματα οι διοικητικοί συμβιβασμοί, η παροχή ευνοϊκών κινήτρων όπως π.χ. οι δόσεις, η μείωση προστίμων, των προσαυξήσεων κ. α. 
 
Στις περιπτώσεις που αφορούν φόρο εισοδήματος, περιουσίας, μεταβίβασης, κληρονομιών και γονικών παροχών δεν θα μειώνεται ο πρόσθετος φόρος και δεν θα δίνεται η δυνατότητα καταβολής σε δόσεις.

πηγή

Advertisements
This entry was posted in Νέα (χιλιό)ΜΕΤΡΑ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s